Τα Δωδεκάνησα στον εθνικό κορμό

Η Ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα έγινε με τη Συνθήκη των Παρισίων το 1947, μετά από αιώνες οθωμανικής και ιταλικής κατοχής. Στα χρόνια που ακολούθησαν μετά την ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό, η πατρίδα μας μέσα από τη σκληρή προσπάθεια όλων των Ελλήνων μετεξελίχθηκε σε χώρα σύγχρονη και δημοκρατική, χώρα ευρωπαϊκή, κράτος-μέλος της ΕΕ.

Δίνει, έτσι, το παράδειγμα σε όλη την περιοχή με στρατηγικό στόχο τη μετατροπή της γειτονιάς μας σε μία ευρωπαϊκή γειτονιά ειρήνης και συνεργασίας. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τη νησιωτική Ελλάδα πόλο αναπτυξιακών παρεμβάσεων μεγάλης κλίμακας, βάζοντας σήμερα γερά θεμέλια για το καλύτερο μέλλον που αξίζουν και οι δικαιούνται όλοι οι νησιώτες μας.  Να οικοδομήσουμε μια κοινωνία που προοδεύει και ευημερεί, μια κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

Βουλευτής Δωδεκανήσου: Εκλογές 2007

«Στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 οι πολίτες της Δωδεκανήσου μου έδωσαν την ψήφο τους  και ταυτόχρονα με εμπιστεύτηκαν για τους εκπροσωπήσω στη Βουλή και στην Κυβέρνηση.  Η φιλοδοξία μου, όταν μπήκα στην πολιτική, ήταν μία με μία και μόνη. Να είμαι χρήσιμος και αποτελεσματικός για τους συμπατριώτες μου, να βοηθήσω τον τόπο μου.
Είναι το ελάχιστο χρέος μας στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται να οδηγήσουμε την χώρα μας μπροστά.»

Γιάννης Βαληνάκης, 17.9.2007