ΑΠΟ ΤΟ kosnews24.gr

«Μετά από 3 χρόνια, λόγω της πανδημίας, η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, πραγματοποίησε, δια ζώσης, εκδήλωση για την επέτειο της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στη Μητέρα Ελλάδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαρτίου, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Φραγκούλης ( από την Κάσο) τόνισε τη χαρά του που μετά από 3 χρόνια βρέθηκαν ξανά οι Δωδεκανήσιοι δια σώζης, για να γιορτάσουν την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, ενώ εξήρε την εθελοντική προσφορά των Δωδεκανήσιων αλλά και τη στήριξη προς την Ομοσπονδία από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους.

Στη συνέχεια η Β΄ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς κ. Βουρεξάκη Κατερίνα (από την Κάλυμνο) προλόγισε τον πρώην Υφυπουργό Εξωτερικών και συμπατριώτη μας κ. Ιωάννη Βαληνάκη.

Ο κ. Βαληνάκης σε μια ομιλία, που καθήλωσε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε σε καίρια ιστορικά σημεία με ευθείες προεκτάσεις για τη σημερνή συγκυρία, ενώ ανέλυσε και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, από πλευράς της Τουρκίας.

Ο κ. Βαληνάκης σημείωσε ότι ποτέ στα 74 χρόνια του ελεύθερου βίου μας, οι προκλήσεις δεν ήταν μεγαλύτερες, για αυτό και η φετινή επέτειος μάς παρέχει, όπως τόνισε, την ευκαιρία να αναστοχαστούμε, σε σχέση με την εθνική μας πορεία».