Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ κ. Γ. Βαληνάκη, με αντιπροσωπεία Αμερικανών βουλευτών στην Αθήνα (2006-05-05)

Αθήνα , 5 Μαΐου 200 6

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, παρέθεσε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών γεύμα εργασίας σε αντιπροσωπεία Αμερικανών βουλευτών που επισκέπτονται τη χώρα μας. Ο κ. Βαληνάκης ενημέρωσε τους βουλευτές για την κατάσταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υπογραμμίζοντας τη σταθερή θέση της χώρας μας για τη στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και της Τουρκίας, με στόχο τη μετατροπή της γειτονιάς μας σε μια περιοχή σταθερότητας, συνεργασίας και ευημερίας με οφέλη για όλους τους λαούς της.

Επίσης, έγινε μια ανασκόπηση των εξελίξεων στο θέμα του Ιράν, σχετικά με το οποίο ο Υφυπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί με διπλωματικό τρόπο.

Συζήτησαν, ακόμη, για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ ο κ. Βαληνάκης επισήμανε ότι η επίσκεψη αυτή των Αμερικανών βουλευτών συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών.

Οι Αμερικανοί βουλευτές, τέλος, συνεχάρησαν τον Υφυπουργό για την άψογη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την παγκόσμια επιτυχία που έθεσε ψηλά τον πήχη για τις επόμενες ανάλογες διοργανώσεις από άλλες χώρες στο μέλλον.