Συμμετοχή ΥΠΕΞ κας Μπακογιάννη στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. (Βρυξέλλες) (2008-12-07)

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2008

Σήμερα, Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008, η Υπουργός Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ (ΣΓΥΕΣ) που πραγματοποιείται την 8η και 9η τρέχοντος μήνα. Την Υπουργό θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γ. Βαληνάκης.

Στο Συμβούλιο, πέρα από την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 11ης και 12ης Δεκεμβρίου, θα συζητηθούν και τα παρακάτω θέματα:
α) Η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, με έμφαση στην ανάπτυξη της επιχείρησης EULEX στο Κόσοβο και στην Ενδιάμεση Συμφωνία ΕΕ-Σερβίας.
β) Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
γ) Οι εξελίξεις στην περιοχή του Κονγκό και ειδικότερα η ενίσχυση της δύναμης του ΟΗΕ, η συνδρομή της Ένωσης και η ανθρωπιστική κατάσταση.

Στο Γεύμα των Υπουργών Εξωτερικών, αντικείμενο συζήτησης αναμένεται να αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις ΕΕ-Πακιστάν και η Έκθεση για την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Ασφάλειας.

Τέλος, στο περιθώριο των εργασιών του ΣΓΥΕΣ, θα πραγματοποιηθούν το Συμβούλιο Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την ΠΓΔΜ (8.12.) και τα Συμβούλια Συνεργασίας ΕΕ με Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία (9.12.).