Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Χιλής, κ. Francisco Encina Moriamez.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Χιλής όπου και επιβεβαιώθηκε το καλό επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της σε όλους τους τομείς και ειδικότερα σε αυτούς της ναυτιλίας, του τουρισμού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επίσης, έγινε μια ανασκόπηση των σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης – Χιλής με ιδιαίτερη αναφορά στα θετικά αποτελέσματα που επέφερε στον οικονομικό και πολιτικό τομέα η Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Χιλής, για την υπογραφή της οποίας η χώρα μας είχε σημαντική συμβολή και επισημάνθηκε η ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ της Χιλής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Τέλος, ο κ. Βαληνάκης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στον κ. Moriamez για τη χθεσινή απώλεια των δεκατριών πυροσβεστών που προκλήθηκε από τη συντριβή ελικοπτέρου κατά την επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στην κεντρική Χιλή.