Αθήνα, 31 Μαρτίου 2008 
 

 

 
Στις καλές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Σερβία αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών  κ. Γιάννης Βαληνάκης, στη συνάντηση του με τον Αντιπρόεδρο της Σερβικής Κυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης κ. Djelic, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι:
 
thubdjelich-valinakis3 copy.jpg «Η χώρα μας είναι σταθερός και ενεργός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής της Σερβίας και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για την ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ – Σερβίας»

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

 

 

 

«Η χώρα μας είναι σταθερός και ενεργός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής της Σερβίας και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για την ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ – Σερβίας» τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Σερβικής Κυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης κ. Djelic.

 

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι κ.κ. Βαληνάκης και Djelic αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Ως προς το θέμα του Κοσόβου ο κ. Βαληνάκης επιβεβαίωσε ότι: «προτεραιότητά μας είναι η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση ».

 

 Συζητήθηκε επίσης και το ζήτημα της διευκόλυνσης έκδοσης θεωρήσεων για τους Σέρβους πολίτες, για το οποίο ο Υφυπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να τονίσει τη σταθερά θετική στάση της Ελλάδας, η οποία πρωτοστατεί στο θέμα αυτό εντός της Ε.Ε.

 

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε φιλικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών.