Δήλωση ΥΦΥΠΕΞ, κ. Γ. Βαληνάκη, σχετικά με την υπόθεση του ΄Ελληνα ναυτικού κ. Κ. Καστανιά (2004-11-26)

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης από την Ουαγκαντούγκου όπου βρίσκεται, για την Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, ερωτηθείς τηλεφωνικώς για την είδηση της μεταφοράς του ναυτικού κρατούμενου κ. Κ. Καστανιά στην Ελλάδα, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, δήλωσε:

“Χαιρετίζω την απόφαση της Αιγυπτιακής κυβέρνησης για την μεταφορά του κρατουμένου ναυτικού κ. Κ. Καστανιά στην Ελλάδα προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ενδεικτική πτυχή των πολύ καλών διμερών μας σχέσεων με την Αίγυπτο στις οποίες και αποδίδουμε ιδιαίτερη βαρύτητα.

Η θετική αυτή εξέλιξη σε ένα θέμα ανθρωπιστικού χαρακτήρα ήλθε ως αποτέλεσμα ενεργειών του ΥΠΕΞ και του άριστου συντονισμού του με τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αιγυπτιακή κυβέρνηση και ιδιαίτερα τους Υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης της Αιγύπτου, στους οποίους και θα αποστείλουμε σχετικές επιστολές, για την συνεργασία και την ειλικρινή τους διάθεση να ανταποκριθούν σε αυτό το ανθρωπιστικής φύσης αίτημα”