Τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Ισπανίας και Πορτογαλίας για τις δημοσιονομικές προοπτικές της Ε.Ε. – Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ κ. Βαληνάκη με τον ΥΦΥΠΕΞ της Σουηδίας κ. Dahlgren. (2005-09-05)

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης, θα έχει συνάντηση εργασίας στην Αθήνα την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2005, με τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας κ. Alberto Navarro και τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας κ. Fernado Neves. Οι δύο Υφυπουργοί επισκέπτονται την Αθήνα μετά από πρόσκληση του Έλληνα Υφυπουργού.
Αντικείμενο των τριμερών συνομιλιών θα αποτελέσουν οι δημοσιονομικές προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2007-2013. Οι Υφυπουργοί αναμένεται να εξετάσουν τα επόμενα βήματα δραστηριοποίησης της ομάδας των “17” κρατών-μελών της Ε.Ε., η οποία είχε συγκροτηθεί με πρωτοβουλία της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, προς υποστήριξη των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Αναμένεται, επίσης, να συζητηθούν και άλλα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 16:00, ο κ. Βαληνάκης θα συναντηθεί στο γραφείο του με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας κ. Hans Dahlgren. Κατά τη συνάντηση οι δύο Υφυπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως ζητήματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υπό το φως και της συμμετοχής της χώρας μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού, την προοπτική εξεύρεσης λύσης στο θέμα του κοινοτικού προϋπολογισμού εντός της Βρετανικής Προεδρίας, καθώς και γενικότερα ευρωπαϊκά θέματα.