Αποτελέσματα συνάντησης του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Βαληνάκη με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας, κ. N. Vacaroiu (2007-06-14)

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2007

«Η χώρα μας συνέβαλε ενεργά στην προσπάθεια της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ρουμανίας πριν από την ένταξη της στην Ε.Ε. και ως παλιό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχίσει να παρέχει τη στήριξη και την εμπειρία της στην γειτονική χώρα οποτεδήποτε χρειασθεί» τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας κ. Nicolai Vacaroiu, ο οποίος επισκέπτεται την χώρα μας, Επικεφαλής Πολυμελούς Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας. Ο κ. Vacaroiu, από την πλευρά του εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη του Ρουμανικού λαού για την αμέριστη και συνεχή ελληνική υποστήριξη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι κ.κ. Βαληνάκης και Vacaroiu αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. Συζήτησαν, επίσης, τις εξελίξεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη, την οποία ως γνωστόν και οι δύο χώρες έχουν κυρώσει. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι πρωταρχικός στόχος της χώρας μας είναι η διαφύλαξη της ουσίας της Συνταγματικής Συνθήκης, καθώς και ότι τάσσεται υπέρ μιας Ευρώπης περισσότερο δημοκρατικής, αποτελεσματικής, και πολιτικής.

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε φιλικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών καθώς και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για περαιτέρω ενίσχυση συνεργασίας μετά και την ένταξη της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.