Υπηρεσία Ενημέρωσης

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2005

Ο Υφυπουργός των Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης αναχωρεί σήμερα για επίσκεψη στις χώρες Σερβία-Μαυροβούνιο, Σλοβενία και Κροατία.

 

Πρώτος σταθμός θα είναι το Βελιγράδι, όπου στις 17 Φεβρουαρίου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας-Μαυροβουνίου, κ. Βουκ Ντράσκοβιτς. Στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και περιφερειακής συνεργασίας, εν όψει και της ανάληψης από τη χώρα μας της Προεδρίας της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP – πρώην Διαβαλκανική) τον ερχόμενο Μάιο.

 

Στη συνέχεια ο κ. Βαληνάκης θα μεταβεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας στη Σλοβενία για να συμμετάσχει στη συνάντηση Υφυπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ανωτέρων αξιωματούχων από 17 χώρες μέλη της Ε.Ε. Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας με ομολόγους του για τις δημοσιονομικές προοπτικές της Ε.Ε. για την περίοδο 2007-2013, και σε συνέχεια της αντίστοιχης συνάντησης που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών στις 17 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

 

Στις 18 Φεβρουαρίου ο ΥΦΥΠΕΞ θα μεταβεί στην Κροατία, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου της Κροατίας κ. Στιέπαν Μέσιτς.