Παρασκευή, 21 Μαΐου 2004

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην 3η Διάσκεψη Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Γκουαδαλαχάρα του Μεξικού στις 27 και 28 του μηνός.


Πριν τη μετάβασή του στο Μεξικό, ο κ. Βαληνάκης θα παραμείνει για λίγες ημέρες στις ΗΠΑ προκειμένου να έχει συναντήσεις με αμερικανούς αξιωματούχους, μέσα ενημέρωσης, ινστιτούτα εξωτερικής πολιτικής και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Συγκεκριμένα, μετά την αναχώρηση του Πρωθυπουργού από τις Ηνωμένες Πολιτείες ο κ. Υφυπουργός θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον, όπου στις 21/5 θα συναντηθεί με την ομόλογο του Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Elizabeth Jones, ενώ στην ίδια πόλη προγραμματίζεται το πρωί της 24ης Μαΐου συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτικών Υποθέσεων  κ. Marc Grossman. Στη συνέχεια, θα μιλήσει για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος σε ειδικούς για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής και διατλαντικών σχέσεων, κατόπιν πρόσκλησης του Western Policy Center. Την ίδια ημέρα θα αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον με προορισμό το Σικάγο, προκειμένου να έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους Ελληνικής Ομογένειας.  Το μεσημέρι της 25ης Μαΐου θα αναχωρήσει για το Λος Αντζελες.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του εκεί ο κ. Υφυπουργός θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των ινστιτούτων RAND Corporation και το Pacific Council on International Policy. Στην συνέχεια θα παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας με την διεύθυνση της εφημερίδας Los Angeles Times στα γραφεία της εφημερίδας.

Στις 26 Μαΐου θα αναχωρήσει από το Λος Άντζελες για την Διάσκεψη Κορυφής της Γκουαδαλαχάρα και στις 28 Μαΐου ο κ. Υφυπουργός καθ’ οδόν προς την Ελλάδα θα σταθμεύσει για λίγο στην πόλη Τάμπα στην Φλόριδα, όπου θα εκφωνήσει ομιλία στο 12ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας.

Ο κ. Υφυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 30/5.