(Παρατίθεται το κείμενο του δημοσιεύματος)
Καταπέλτης ήταν χθες από τη Ρόδο ο πρώην υπουργός και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Βαληνάκης, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή πολιτική κριτική σε βάρος όλων εκείνων που ασκούν ανεύθυνη και ανέξοδη πολιτική σε μια τόσο εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική συγκυρία για τη χώρα αλλά και τον τόπο μας.

Ο κ. Γιάννης Βαληνάκης που βρέθηκε στη Ρόδο για να στηρίξει και να υποστηρίξει τον αγώνα που δίνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, εξεπέλυσε επίθεση κατά όλων όσων επιχειρούν τώρα να εμφανιστούν ως… σωτήρες του τόπου και του έθνους, μόνο και μόνο για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη.

Ο κ. Γιάννης Βαληνάκης, σκιαγραφώντας πολιτικά την κ. Μίκα Ιατρίδη, (αλλά και τον κ. Καμμένο) είπε ότι ένας βουλευτής, οφείλει να τιμά την λαϊκή εντολή που λαμβάνει από τον κόσμο που τον εμπιστεύτηκε, χωρίς δικαιολογίες και περιστροφές. Σημείωσε ότι η οποιαδήποτε μετακίνηση, αν δεν παραδώσει κανείς την πολιτική έδρα, ισοδυναμεί με «Πολιτική Προδοσία» αφού αυτοί που εκλέγονται σε τη σημαία ενός κόμματος οφείλουν να δεσμεύονται και αντίστοιχα ότι θα ακολουθήσουν την πολιτική που χαράσσεται.

Το ίδιο μάλιστα παρότρυνε να κάνουν με δημόσια δέσμευση-δήλωσή τους και όλοι οι υποψήφιοι που θα πολιτευτούν σε αυτές τις εκλογές. «Υπάρχει κώδικας πολιτικής ηθικής και αυτή είναι η άποψη και η εκτίμησή μου» – είπε συγκεκριμένα ο κος Γιάννης Βαληνάκης.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πάντως, ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν πρεσβεύουν σε καμία περίπτωση τις ίδιες πολιτικές και χαρακτήρισε απαράδεκτη και σκόπιμη την επιχειρηματολογία εκείνη που θέλει να εξομοιώσει τις δύο πολιτικές.

«Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα – σημείωσε ο κ. Βαληνάκης- λέγοντας ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και ότι θα πρέπει να γίνουν θυσίες από την πλευρά του ελληνικού λαού, αλλά κάποιοι τότε για να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους, έβαλαν σε δεύτερη μοίρα τη χώρα και έλεγαν το γνωστό –λεφτά υπάρχουν. Ιδού η πραγματικότητα σήμερα – κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Ο τ. υπουργός, μίλησε επίσης ότι αυτές οι εκλογές, είναι οι πλέον κρίσιμες εκλογές από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τις επιλογές τους, αγνοώντας επιδεικτικά όλους εκείνους που τους υπόσχονται εκ νέου ανέξοδα ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν την τραγική αυτή κατάσταση με… ασπιρίνες.

ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΙΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗ ΜΑΧΗ
Ο κ. Γιάννης Βαληνάκης, ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα ανταποκρινόμενος στην αυτονόητη ηθική υποχρέωση σε όλους τους Δωδεκανησίους που τον τίμησαν, αλλά και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που τον εμπιστεύτηκε.

Μίλησε για εθνική πλέον υπόθεση σε αυτές τις εκλογές και κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις επιλογές τους. Να μην ψηφίσουν, όπως σημείωσε, με τυφλή οργή παρά μόνο αφού σταθμίσουν όλα τα δεδομένα για το πώς θα είναι τα πράγματα στη χώρα μας την επόμενη μέρα.

«Η ψήφος είναι σπουδαίο όπλο που έχει στα χέρια του ο πολίτης. Οφείλει να το διαχειριστεί με περισυλλογή και υπευθυνότητα. Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί και κανείς δεν θέλει να υπάρξει χάος.

ΜΑΓΙΚΑ ΡΑΒΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Ο κ. Γιάννης Βαληνάκης, τόνισε επίσης ότι οι πολίτες θα πρέπει να κλείσουν τα αφτιά στις ανεύθυνες σειρήνες και να μην πιστέψουν ούτε για ένα λεπτό ότι υπάρχουν μαγικά ραβδιά που θα λύσουν τα προβλήματα του τόπου μας.

«Το 2009, όταν εμείς λέγαμε την αλήθεια για την κατάσταση στη χώρα, κάποιοι έταζαν λαγούς με πετραχήλια. Έλεγαν χρήματα υπάρχουν. Έτσι και τότε, ο κόσμος πίστεψε σε.. απατηλά πράγματα. Σε πολύ μεγάλο βαθμό, πληρώσαμε βαρύ τίμημα. Οι πιο αδύναμοι πλήρωσαν περισσότερο. Το ίδιο – κατέληξε ο κ. Βαληνάκης- θα γίνει και τώρα αν εκ νέου καταφέρουν να ξεγελάσουν τον κόσμο.»

Η Ελλάδα δεν αξίζει και δεν αντέχει άλλη ταπείνωση, σημείωσε ο κ. Βαληνάκης. Διευκρίνισε επίσης ότι η επιστροφή στην δραχμή θα ισούται με καταστροφή, αφού η Ελλάδα θα επιστρέψει στην δραχμή και τις καταστάσεις του 1950.

Είπε επίσης ότι θεωρεί αυτονόητο ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος αξιώνει και το γεγονός να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης, ενώ ξεκαθάρισε ότι το κλειδί για την έξοδο από την κρίση βασίζεται στον πυλώνα της συγκροτημένης και μεθοδικής ανάπτυξης του τόπου μας.

Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν ο ίδιος επιστρέψει στα Δωδεκάνησα και στην ενεργό πολιτική, είπε ότι είναι στην ενεργό πολιτική αλλά για δικούς του λόγους αποφάσισε έντιμα και ξεκάθαρα σε αυτή τη φάση να μην συμμετάσχει στις εκλογές ως υποψήφιος, λόγω πανεπιστημιακών δραστηριοτήτων που αναπτύσσει σε διεθνές επίπεδο.

Χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα ως ψηφοδέλτιο νίκης και ιδιαίτερα ισχυρό και κάλεσε όλους να συσπειρωθούν για να δώσουν τη μάχη.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει ότι το ΠΑΣΟΚ χρέωσε τον τόπο και τη χώρα και σήμερα όλοι μας πληρώνουμε για ό,τι μας φόρτωσαν στην δεκαετία του ΄80 στον δημόσιο τομέα.

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΜΜΕΝΟΥ – ΤΣΙΠΡΑ
Ο κ. Βαληνάκης, υπογράμμισε πάντως, ότι κανείς δεν πρέπει και δεν μπορεί να ξεπουλήσει την διαμαρτυρία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το όπλο που έχει στην διάθεσή του ο ψηφοφόρος δεν μπορεί να επιτρέψουμε να εκπυρσοκροτήσει στα τυφλά. Σε αυτή την περίπτωση, υπογράμμισε ότι θα ζήσουμε την πλήρη κατάρρευση της χώρας σε όλα τα επίπεδα και το κράτος μας να υφίσταται τρομακτικές συνέπειες.

«Υπάρχουν τρόποι για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο – σημείωσε- και ας μην προεξοφλούν κάποιοι ότι οι ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να μας κρατάνε στην Ευρωζώνη, με αυτές τις συνθήκες.»

Έκανε αναφορά επίσης για έξαψη που στο τέλος θα κάψει ορισμένους και σημείωσε σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις ότι η χώρα μας, έλαβε περίπου 50 δισ. ευρώ από το πακέτο έργων που πήρε συνολικά στην περίοδο 2000 – 2007 από τα οποία το 40% ήταν από Γερμανικά Κεφάλαια. Ας μην αεροβατούμε και ας εκμεταλλευτούμε τα πάντα για να σώσουμε τη χώρα μας και να την βγάλουμε από το αδιέξοδο – κατέληξε ο ίδιος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ
Σε ό,τι αφορά την διαδικασία επέκτασης της ΑΟΖ σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν εκείνη που ξεκίνησε την σχετική διαδικασία με το σχέδιο που είχε κωδική ονομασία ΕΛΑΣΧ4 που ουσιαστικά είχε ως στόχο τον τετραπλασιασμό του ελλαδικού χώρου με την επέκταση της ΑΟΖ από 132.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε 500.000 περίπου τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Πηγή: Εφημερίδα Ροδιακή