Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Πολωνό Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Piotr Serafin. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι κ.κ Βαληνάκης και Serafin αντάλλαξαν απόψεις στο ζήτημα των δημοσιονομικών προοπτικών ενόψει της έκδοσης της Λευκής Βίβλου για την αναθεώρηση του κοινοτικού προϋπολογισμού για την περίοδο μετά το 2013.

«Δεδομένου ότι η επανεξέταση του προϋπολογισμού θα κυριαρχήσει στις συζητήσεις στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρίνουμε απαραίτητη την έγκαιρη και καλύτερη δυνατή προετοιμασία των θέσεων της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχουμε ενεργά για την κατάρτιση ενός αποτελεσματικού δημοσιονομικού σχεδιασμού» υπογράμμισε ο κ. Βαληνάκης και επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία μίας χρηματοδότησης που θα διασφαλίζει την ισορροπία ανάμεσα στις νέες πολιτικές της Ένωσης και σε εκείνες που αποτέλεσαν τη βάση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Oι Υφυπουργοί συζήτησαν επίσης το σχέδιο ανασυγκρότησης που έχει προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η οικονομική κρίση καθώς και τις ευρωπαϊκές θέσεις ενόψει της Συνόδου στη Κοπεγχάγη για τις κλιματικές αλλαγές.