ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΑΝΝΗ  ΒΑΛΗΝΑΚΗ
τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

http://www.valinakis.gr/
email: valinakisnd@gmail.com
ΓΡΑΦΕΙΟ ΡΟΔΟΥ: τηλ. 2241024820, fax  2241024819
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ: τηλ. 2107212775

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

O τΥφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δωδεκανήσου κύριος Γιάννης Βαληνάκης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με τη συμμετοχή του στο συνέδριο για την Κύπρο που οργάνωσαν οι ομογενειακές οργανώσεις  «ΠΣΕΚΑ και το Συμβούλιο Συντονισμού των Ελλήνων».

Ο κύριος Βαληνάκης  ενημέρωσε τους συνέδρους για τα εθνικά θέματα και είχε συναντήσεις για ανταλλαγή απόψεων με αξιωματούχους της Αμερικανικής κυβέρνησης, του Κογκρέσου και των μεγαλύτερων ερευνητικών ινστιτούτων (think-tanks) της Ουάσινγτον. Ο τ. Υφυπουργός  είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αμερικανικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κ. Ηρακλη-Ρεινς Πρειμπους, ο οποίος εξελέγη προ ολίγων μηνών στην περίοπτη θέση και είναι Έλληνας ομογενής, ο οποίος διηγήθηκε στον κύριο Βαληνάκη τις εμπειρίες του στην Αγ. Παρασκευή όταν ακολουθούσε τον παππού του κρατώντας τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας στις πολιτικές συγκεντρώσεις της εποχής. Ο κύριος Βαληνάκης εξέφρασε τη χαρά της Νέας Δημοκρατίας για την επιτυχία του αυτή , ενώ ο κ. Ηρακλης-Ρεινς Πρειμπους  ζήτησε από τον κύριο Βαληνάκη να διαβιβάσει προσωπικά τους χαιρετισμούς και τις ευχές του στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.

Συζητήθηκε  η διεύρυνση της συνεργασίας των αδελφών κομμάτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (και του επιτελείου του  κ. Μάρτενς) με το επιτελείο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος με συνάντηση εκπροσώπων τον επόμενο μήνα. Στο πλαίσιο των επαφών του στην Ουάσινγτον ο κύριος Βαληνάκης συνεργάστηκε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής κύριο Γκας Μπιλλιράκη, διακεκριμένο ομογενή Βουλευτή της Φλώριντα και συμπατριώτη καλυμνιακής καταγωγής. Ο κ. Βαληνάκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον διακεκριμένο Ελληνοαμερικανό βουλευτή σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις  με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα αλλά και για τα Δωδεκανησιακά θέματα για τα οποία ο κύριος Μλπιλλιράκης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στέλνοντας ταυτόχρονα την  αγάπη και την υποστήριξή του την Κάλυμνο.