Πέμπτη, 27 Μαΐου 2004

Πριν την αναχώρησή του από το Λος Άντζελες όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας, των μέσων ενημέρωσης και της ομογένειας ο ΥΦΥΠΕΞ αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα κ. Γιάννης Βαληνάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Συναντήθηκα σήμερα στο Λος Άντζελες με ερευνητές του Ινστιτούτου RAND και του Ινστιτούτου Διεθνούς Πολιτικής καθώς και με το συντακτικό επιτελείο των Los Angeles Times. Νομίζω ότι ήταν πολύ χρήσιμες συναντήσεις. Είχα την ευκαιρία να θέσω αρκετά ζητήματα και σε δύο ιδιαίτερα θέματα να αναπτύξω αναλυτικά τις απόψεις μας. Το πρώτο ήταν ως προς το Κυπριακό και το δεύτερο ως προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επανέλαβα στους συνομιλητές μου ότι θέλουμε και μπορούμε να οργανώσουμε ασφαλείς και αποτελεσματικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης εξήγησα ότι στο Κυπριακό είναι ασφαλώς πολιτική μας να ενισχύσουμε τους Τουρκοκύπριους να βγουν από την απομόνωση. Σε όλα όμως αυτά υπάρχει ένα όριο, πέρα από το οποίο η πολιτική αυτή μπορεί να γίνει αντιπαραγωγική".

Ο κ. Γ. Βαληνάκης αναχώρησε στην συνέχεια για την Γκουανταλαχάρα του Μεξικού, όπου θα εκπροσωπήσει την ελληνική Κυβέρνηση στην συνάντηση Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.