Βασισμένο στην συνέντευξη του Ερντογαν στην Καθημερινή

Αποκρυπτογραφούμε τις πραγματικές «απαιτήσεις» του Ερντογάν όπως περίπου εκφράζονται στις κλειστές συναντήσεις (με βάση τις «ωραιοποιημένες» θέσεις του στη συνέντευξη) :

1/«Ήρεμα νερά» θα έχετε όσο «σέβεστε τις τουρκικές ευαισθησίες».Εχουν συνεπώς ημερομηνία λήξης, μην συνεχίζετε να αναβάλλετε, επιταχύνετε!

2/Όλα τα θέματα (δηλ.όλες οι διεκδικήσεις μας) «πάνε πακέτο», δεν διαλέγετε. Είτε πάμε στη Χάγη, είτε με διμερή διάλογο, όλα όσα σας ζητάμε, τα δικαιούμαστε. Σε αυτά περιλαμβάνεται και η κυριαρχία των νησιών (και κατοικημένων).

3/Θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε τετελεσμένα επιχειρήσετε: για τα 12 ν.μ., για τα θαλάσσια πάρκα, για όποια ενίσχυση της άμυνας των νησιών, κλπ.

4/Αφήστε το Κυπριακό σ’εμάς και την «ΤΔΒΚ» να το λύσουμε με Ελληνοκύπριους.

5/Ξεχάστε ότι θα πάρετε κομμάτι ΑΟΖ και ενεργειακούς πόρους στο Αν.Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο. Θα συγκληθεί μια Διάσκεψη Αν.Μεσογείου με ισότιμη συμμετοχή «Ελλην.Διοίκησης Νότιας Κύπρου» και «ΤΔΒΚ» και θα επικυρώσει διεθνώς ότι δικαιούμαστε ως οι ισχυρότεροι τη Γαλάζια Πατρίδα.

6/Ξεχάστε οποιαδήποτε σκέψη για αξιοποίηση του βέτο ή άλλων μέτρων σε ΕΕ, ή και κινήσεις στις ΗΠΑ εναντίον μας.

7/Όταν λέμε ΜΟΕ και στρατιωτικό διάλογο εννοούμε να αποδεχθείτε την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

8/Η μειονότητα στη Θράκη είναι τουρκική και πρέπει να κάνετε περισσότερα. Σας ελέγχουμε. Οι χριστιανικοί ναοί στην Τουρκία είναι δική μας υπόθεση, δεν έχετε λόγο.

9/ Να διευρύνετε τις βίζες-εξπρές ώστε να κατακλύσουν τα νησιά οι Τούρκοι τουρίστες (και παράνομοι Μουσουλμάνοι μετανάστες).

10/ Να αποδεχθείτε ότι οι Κούρδοι είναι τρομοκράτες ενώ η Χαμάς μαχητές της ελευθερίας.