«Το ενδιαφέρον μας για κάθε σχήμα ή μορφή ουσιαστικής συνεργασίας, που αναπτύσσεται στη γειτονιά μας είναι δεδομένο και με αυτό το θετικό πνεύμα προσεγγίζουμε την Ένωση για τη Μεσόγειο, που προτείνει η γαλλική κυβέρνηση», δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κος Γιάννης Βαληνάκης σε σχετική σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων και εκπροσώπων Οργανισμών.

 

«Είναι σημαντικό οι παραδοσιακά καλές πολιτικές σχέσεις που έχουμε με τις χώρες της Μεσογείου να μεταφραστούν σε ανάλογη οικονομική συνεργασία με προφανή οφέλη στην καθημερινότητα των πολιτών. Η Ελλάδα οφείλει να είναι παρούσα με συγκεκριμένες, καλά προετοιμασμένες προτάσεις σε τομείς που μας ενδιαφέρουν και που μπορεί να υπάρξει επιχειρηματικό ενδιαφέρον όπως οι μεταφορές, η ναυτιλία, ο τουρισμός, η ενέργεια, η μετανάστευση, ο πολιτισμός κλπ

 

Στο πλαίσιο αυτό τη σύσκεψη θα ακολουθήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα ημερίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία θα προσκληθούν εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, του επιχειρηματικού κόσμου και των Μ.Κ.Ο., που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μεσογείου για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.

 

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο και κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται πρέπει να αξιοποιείται υπεύθυνα και να αποδίδει το μέγιστο αναπτυξιακό αποτέλεσμα. Οι ευκαιρίες υπάρχουν και με τον κατάλληλο στρατηγικό σχεδιασμό οφείλουμε να τις εκμεταλλευτούμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό». επισήμανε ο Υφυπουργός Εξωτερικών.