Γιατί η σύγκρουση με την Τουρκία δεν είναι πια αδιανόητο σενάριο-Γιάννης Βαληνάκης – Συνέντευξη Militaire.gr 03.05.22

Από Militaire News

Ο πρώην ΥΦΥΠΕΞ Γιάννης Βαληνάκης με ρεαλισμό αναλύει τα ελληνοτουρκικά επισημαίνοντας ότι το ενδεχόμενο μιας πολεμικής αναμέτρησης με την Τουρκία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκλειστεί.

«Η Τουρκία δείχνει ότι «τρώγεται» όλο και περισσότερο για να δημιουργήσει ένα θερμό επεισόδιο και δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα μείνει σε αυτό το επίπεδο», λέει ο κ.Βαληνάκης.

Ο πρώην ΥΦΥΠΕΞ μιλά για τη λάθος ανάγνωση που έχει κάνει η Αθήνα μετά από τον πο΄λεμο Ρωσίας -Ουκρανίας. Κάποιοι δείχνουν να έχουν πραγματικά πειστεί ότι ακόμη κι αν ο Πούτιν ηττηθεί τότε θα μπορούμε να μιλάμε για το τέλος του αναθεωρητισμού.

«Μονο αν ο Πούτιν ηττηθεί και τιμωρηθεί, πράγμα μάλλον απίθανο, θα μπορούμε να μιλάμε για το τέλος του αναθεωρητισμού»,λέει.

Ο κ.Βαληνάκης εκφράζει την ανησυχία του για την παγίδα που στήνει η Τουρκία στην Ελλάδα με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και δεν αποκλείει οι πιέσεις των δυτικών να μην έχουν στόχο την Τουρκία αλλά την Ελλάδα: «Δώστε κάτι και εσείς για να αποφύγετε τα χειρότερα», θα ΄ναι η λογική των παραινέσεων…

Τι πρέπει να ζητήσει ο πρωθυπουργός από τον Μπάιντεν στο ταξίδι του στην Ουάσινγκτον σε λίγες ημέρες; Ο κ.Βαληνάκης εκφράζει την άποψη του για το ποια θα είναι η επιτυχία αυτής της επίσκεψης.