Συνέντευξη στη Ναυτεμπορική TV,  1/4/24
Η απολυταρχία του ψαλιδίζεται μετά τη δεινή ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά θα παραμείνει κυρίαρχος του παιχνιδιού έχοντας μπροστά του 4 χρόνια. Μετά από 3 ήττες από τον Ιμάμογλου, λογικά θα αποφύγει να αναμετρηθεί μαζί του το 2028. Θα εργαστεί εντατικά για να διευρύνει τα «κεκτημένα» του και την υστεροφημία του ως ηγέτη του «αιώνα της Τουρκίας». Θα υπονομεύσει με κάθε τρόπο προσπάθειες ανατροπής του έργου και της ιδεολογίας του φροντίζοντας και για τον κατάλληλο διάδοχό του. Συνεπώς:
– Στο εσωτερικό πεδίο θα πρέπει να αναμένονται μετωπική σύγκρουση Ισλαμιστών-Κεμαλιστών (οι οποίοι ανασυγκροτούνται) και ανταγωνισμοί στο περιβάλλον του για το «δαχτυλίδι» της διαδοχής.
– Στο εξωτερικό ο βιολογικός και πολιτικός χρόνος τον πιέζουν. ΒΙΑΖΕΤΑΙ πλέον για ιστορικά «επιτεύγματα» που θα «μεγαλώσουν» την Τουρκία. Στρατιωτικά (πχ. εναντίον των Κούρδων της Συρίας) ή/και με «διάλογο» θέλει το συντομότερο  «λύσεις» στο Κυπριακό, Αιγαίο, Αν.Μεσόγειο, Αρμενία, Λιβύη κλπ. Μόνο που ως «λύσεις» εννοεί την απλή προσχώρηση στις απόψεις του, όχι ένα ευρωπαικό win-win διάλογο. Ας μην αυταπατώμεθα χαλαρώνοντας την (πάντως μικρή υπό τις περιστάσεις) προσπάθεια, όπως δυστυχώς γίνεται μόλις προκύψει ένα λίγο πιο «ήπιο κλίμα»..