Γ.Βαληνάκης για τις ευκαιρίες αλλά και τον μεγάλο κίνδυνο – Militaire.gr 22.11.22

Για να μην ξυπνήσουμε ένα πρωί όπως με τη Λιβύη απαιτούνται άμεσα πρωτοβουλίες!

Από Militaire News

Τα μάτια μας και το ενδιαφέρον μας πρέπει να είναι στραμμένο στην Αίγυπτο. Το ενδεχόμενο να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας για την ΑΟΖ, ανατολικά του 28ου μεσημβρινού είναι υπαρκτός και μεγάλος. Ο ΥΦΥΠΕΞ Γιάννης Βαληνάκης μιλά στο militaire.gr με αφορμή τη σημερινή υπογραφή για την έρευνα και διάσωση μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου.

Επισημαίνει ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα. Προτείνει ποιες είναι η κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο Τουρκία και Αίγυπτος να τα βρουν. Τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση με το Καστελλόριζο που έχει μείνει «ακάλυπτο» από τη συμφωνία που έχουμε υπογράψει με την Αίγυπτο;

Η υπογραφή για την έρευνα και διάσωση

Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Αιγύπτου για συνεργασία στους τομείς Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης, υπογράφηκε από τους υπουργούς Άμυνας των δύο χωρών Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μοχάμεντ Ζάκι, σήμερα στο Κάιρο.

Στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας παρέστησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αιγύπτου Νίκος Δένδιας και Σάμεχ Σούκρι, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.