Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008

βαληνακησ_guillaud(2).jpgΟ Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης, συναντήθηκε χθες με τον Επικεφαλής του ιδιαίτερου επιτελείου του Προέδρου της Δημοκρατίας της Γαλλίας, Αντιναύαρχο κ. Edouard Guillaud.

Στις συνομιλίες κυριάρχησαν τα θέματα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΕΠΑΑ), με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, δεδομένης της πρόσφατης ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Γαλλία. Επίσης, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη Βρέστη και ειδικότερα στον τομέα της νέας Ευρωπαϊκής Πολιτικής για τη Θάλασσα, καθώς και τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής «Ένωση για τη Μεσόγειο» για την επιτυχή διοργάνωση της οποίας ο κ. Βαληνάκης συνεχάρη τον κ. Guillaud.  

Συζητήθηκε ακόμη, η συνεργασία των δύο χωρών και με την  FRONTEX στον τομέα της λαθρομετανάστευσης με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Προεδρίας, και βέβαια στο πλαίσιο της απόφασης συνεργασίας για μια κοινή ελληνογαλλική μονάδα Ακτοφυλακής όπως ανακοινώθηκε, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Γάλλου Πρόεδρου κ. Sarkozy στην Αθήνα.