Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών & Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Βαληνάκη για το έργο Διασύνδεσης Καλύμνου – Λέρου
10-06-08

Αφετηρία για ένα έργο μακράς πνοής

Είχα μια πολύ παραγωγική συνεργασία με τον συνάδελφό μου τον Υφυπουργό Οικονομίας, κ. Παπαθανασίου και θέλω να μεταφέρω στα νησιά μας, στην Κάλυμνο και στη Λέρο, ένα μήνυμα αισιοδοξίας.
Το μήνυμα δηλαδή πως έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων, των μεγάλων έργων  που απαντούν στις ανάγκες του τόπου μας.
Εξασφαλίσαμε τους αναγκαίους πόρους για τη μελέτη του έργου διασύνδεσης Καλύμνου-Λέρου. Δηλαδή, του έργου που αφορά στην επέκταση του οδικού δικτύου και στα δύο νησιά μας έως το εγγύτερο σημείο τους και εκεί τη μεταξύ τους διασύνδεση με ένα πορθμείο.
Με τη συνεργασία και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είμαστε έτοιμοι για το ξεκίνημα ενός έργου μακράς πνοής που θα αποδώσει χειροπιαστά οφέλη στη μετακίνηση, την εμπορική δραστηριότητα και την καθημερινότητα 25.000 και πλέον συμπατριωτών μας, θα τονώσει το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή και βεβαίως θα ενισχύσει την ανάπτυξη των νησιών μας κάνοντάς τα μαζί ένα νέο και ισχυρό πόλο ανάπτυξης όχι μόνο για τα ίδια τα Δωδεκάνησα αλλά και για ολόκληρη την περιοχή. Αποδεικνύεται η κυβερνητική συνέπεια, το διαρκές ενδιαφέρον και το γεγονός πως με όραμα, σχέδιο και συνεργασία αλλάζουμε τα δεδομένα. Προχωράμε μπροστά και τα Δωδεκάνησα κερδίζουν.