ΔΗΛΩΣΗ
                                    8 Ιουνίου 2008

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Βαληνάκης, έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση στα ΜΜΕ της Ρόδου:

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε ένα θέατρο του παραλόγου. Το κυβερνητικό ενδιαφέρον για τα νησιά μας αντί να είναι στο επίκεντρο, μπήκε στο περιθώριο. Και αυτό δεν έγινε μόνο μία φορά. Στην περίπτωση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ειδικότερα, γκρεμίστηκαν γέφυρες κι αυτό είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για έναν τόπο σαν τον δικό μας, που ο τουρισμός είναι στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων του. Τώρα, πλέον, πρέπει να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις και να προσπαθήσουμε για την υπέρβαση των ατυχών ενεργειών που μεσολάβησαν σε αυτό το διάστημα. Επιπλέον, τραυματίστηκε η εικόνα της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας και δώσαμε την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να επιχαίρει, όταν μάλιστα βρίσκεται σε μία βαθιά εσωτερική πολιτική κρίση.  
Οι Νεοδημοκράτισσες και οι Νεοδημοκράτες ζητούν από όλους εμάς η ενότητα να είναι σταθερή επιδίωξη και όχι κάτι που το θυμόμαστε στην περίοδο των εκλογών. Πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτή η ενότητα, η μαζική και ενωτική στήριξη από τον κόσμο μας ήταν αυτή, η οποία έφερε τη νέα διοίκηση στο Δήμο Ροδίων.
Οι Ροδίτισσες και οι Ροδίτες περιμένουν από εμάς να υποτάξουμε στο κοινό συμφέρον τις όποιες προσωπικές επιδιώξεις και να κοιτάξουμε τα συμφέροντα του τόπου.
Οι Δωδεκανήσιοι ζητούν υπεύθυνη και τεκμηριωμένη διεκδίκηση, η οποία είναι αυτή που μπορεί να παραγάγει μετρήσιμα αποτελέσματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας του τόπου μας. Θέλουν σχέδιο, στοχευμένες δράσεις και πρόγραμμα και όχι διακηρύξεις και υπερβολές για εντυπωσιασμό, όχι διεκδίκηση για τα πρωτοσέλιδα ή με πύρινους λόγους εν βρασμώ.
Σε αυτές τις κατευθύνσεις κινήθηκα πάντα στην πολιτική μου ζωή. Με αυτές τις αρχές πορεύθηκα και με αυτές θα συνεχίσω να πορεύομαι.