ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΛΗΝΑΚΗ

Χαίρομαι καθώς διαπιστώνω πως η πρόταση που κατ’ επανάληψη έχω διατυπώσει για την ανάγκη της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης και της κοινής προσπάθειας αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.
Υπό το φως και της σημερινής ξεκάθαρης τοποθέτησης της Αντιπρυτάνεως του Πανεπιστημίου Αιγαίου κας Χρυσής Βιτζιλάκη με την οποία θέτει το επίμαχο ζήτημα της Ιατρικής Σχολής στις πραγματικές του διαστάσεις,  θέλω να σημειώσω πως κάθε διεκδίκηση δεν μπορεί ούτε να είναι αυτοσκοπός, ούτε να γίνεται με πολιτικούς όρους. Πρέπει με σωστή τεκμηρίωση και μακρόπνοο σχεδιασμό να στοχεύει στην επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος και στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπατριωτών μας.
Γι’  αυτό,  όσο σημαντικό είναι να μη χαθούν άλλες ευκαιρίες άλλο τόσο σημαντικό είναι να μην εμφανίζουμε συνεχώς την εικόνα των «μονίμως αδικημένων». Όσο σημαντικό είναι να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για να ανεβάσουμε τον τόπο μας ψηλότερα άλλο τόσο σημαντικό είναι να μην αναλώνουμε δυνάμεις σε συγκυριακούς ή αποσπασματικούς χειρισμούς.
Στη βάση των παραπάνω, προτείνω την ανάληψη μιας συνολικής πρωτοβουλίας για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα. Είναι η ώρα να διερευνήσουμε όλες τις πτυχές και όλες τις δυνατότητες για τη δημιουργία και την ενίσχυση σχολών Ανώτατης και Ανώτερης Εκπαίδευσης στον τόπο μας. Και να το πράξουμε συγκροτημένα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά.