Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις εργασίες της Άτυπης Συνάντησης Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη Βρέστη στις 12 και 13 Ιουλίου 2008. Η πορεία κύρωσης της Συνθήκης της Λισσαβόνας καθώς και η Νέα Θαλάσσια Πολιτική της ΕΕ, θα αποτελέσουν τα βασικά αντικείμενα της Συνάντησης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γαλλία ο κ. Βαληνάκης θα έχει αύριο Παρασκευή 11 Ιουλίου, σειρά διμερών επαφών στο Παρίσι. Στις 09:30 ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει τον κ. Henri Guaino, Ειδικό Σύμβουλο του Προέδρου της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί. Στις 11:00 θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα για τη Θάλασσα κ. Xavier de la Gorce, ενώ στις 17:30, ο κ. Βαληνάκης θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Gilles Briatta.
Την Κυριακή 13 Ιουλίου, ο κ. Βαληνάκης θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου μαζί με τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και την Υπουργό Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της «Διαδικασίας της Βαρκελώνης: Ένωση για τη Μεσόγειο».