Υπογραφή Μνημονίου για την προώθηση των σκοπών της Γαλλοφωνίας και της γαλλικής γλώσσας (2007-03-29)

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2007

Παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Βαληνάκη, καθώς και του κ. Stefan Lopez, Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, κ. Abdou Diouf, οι Πρέσβεις της Γαλλίας κ. Bruno Delaye του Βελγίου, κ. Peter Moors και του Λουξεμβούργου, κ. Conrad Bruch, συνυπέγραψαν σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών το Μνημόνιο για την προώθηση των σκοπών της Γαλλοφωνίας και την προώθηση της γαλλικής γλώσσας. Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή του Μνημονίου έλαβε χώρα στο Παρίσι στις 7 Μαρτίου από την Υπουργό Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Diouf.

Ο κ. Βαληνάκης υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα στηρίζει τις στρατηγικές επιλογές και τις βασικές προτεραιότητες του Οργανισμού όπως είναι η Ειρήνη, η Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Συνεχής Ανάπτυξη, η Συνεργασία και η Αλληλεγγύη», ούσα πλέον πλήρες μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας κάτι το οποίο αποφασίστηκε στην Σύνοδο στο Βουκουρέστι τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά την οποία εκπροσώπησε την χώρα μας ο κ. Βαληνάκης.

«Η Ελλάδα πιστεύει στη διατήρηση και την περαιτέρω ενίσχυση της πολιτισμικής και γλωσσικής πολυμορφίας και συμβάλει ενεργά στον στόχο του Οργανισμού για την προώθηση της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού» τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών.