Συνάντηση εργασίας του ΥΦΥΠΕΞ κ. Γ. Βαληνάκη με τον ΥΦΥΠΕΞ της Δανίας, κ. Urlik Federspiel στην Αθήνα (2006-05-25)

Αθήνα , 25 Μαϊου 200 6

Τη θέση της Ελλάδας ότι τέτοιου είδους πρακτικές και συμπεριφορές από την Τουρκία δεν συμβαδίζουν με τις επιταγές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης για σχέσεις καλής γειτονίας, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης στον Δανό ομόλογό του κ. Urlik Federspiel, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στην Αθήνα, αναφερόμενος στο θλιβερό περιστατικό της σύγκρουσης του ελληνικού και τουρκικού αεροσκάφους ανοιχτά της Καρπάθου.

Ο κ. Βαληνάκης και ο κ. Federspiel,, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί η Βασίλισσα της Δανίας, συζήτησαν θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως το Μέλλον της Ευρώπης, αλλά και διμερή θέματα των δύο χωρών.

Για το σημαντικό ζήτημα της διεύρυνσης της Ε.Ε., ο Έλληνας Υφυπουργός ανέπτυξε διεξοδικά στον κ. Federspiel την πολιτική στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της γειτονιάς μας, εφόσον βέβαια οι υποψήφιες και ενδιαφερόμενες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης εκπληρώσουν όλα τα κριτήρια και προαπαιτούμενα που έχουν τεθεί από την ΕΕ.