ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Τρίτη, 30 Μαρτίου 2004
Ο Υπουργός Επικρατείας, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στο Μπίργκενστοκ της Ελβετίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως και χθες το πρωί, έτσι και σήμερα, ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε την ημέρα του συζητώντας λεπτομερώς με τον Κύπριο Πρόεδρο κ. Τάσσο Παπαδόπουλο. Η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων είναι διαρκής, προκειμένου να κατατεθούν οι παρατηρήσεις επί του νέου σχεδίου Ανάν.

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Μολυβιάτης, σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον κ. Φερχόιγκεν, συνομίλησε, σήμερα, τηλεφωνικώς με τον Ευρωπαίο Επίτροπο. Συζήτησαν και πάλι το θέμα της συμβατότητας των παρεκκλίσεων με το κοινοτικό κεκτημένο και τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε λίγη ώρα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Βαληνάκης, συνοδευόμενος από ομάδα διπλωματών και εμπειρογνωμόνων για στρατιωτικά θέματα και για νομικά ζητήματα, θα επιδώσει τις παρατηρήσεις μας στον Ειδικό Απεσταλμένο και Αναπληρωτή Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Αλβάρο Ντε Σότο. Οι παρατηρήσεις αυτές εστιάζονται, κυρίως, στα ζητήματα της ασφάλειας και των αποκλίσεων. Μόνιμη επιδίωξή μας είναι η ενίσχυση της λειτουργικότητας και η κατοχύρωση της συμβατότητας».