Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Εξωτερικών (2007-09-19)

Νέος ΥΦΥΠΕΞ ο κ. Πέτρος Δούκας

Η νέα κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή ορκίστηκε σήμερα (19.9) ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Στο καινούργιο κυβερνητικό σχήμα, Υπουργός Εξωτερικών παραμένει η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και διατηρούν τα χαρτοφυλάκια τους οι Υφυπουργοί Γιάννης Βαληνάκης και Θεόδωρος Κασσίμης. Στη θέση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος ανέλαβε το Υπουργείο Παιδείας, τοποθετήθηκε ο Πέτρος Δούκας. Υστερα από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών η τελετή παράδοσης-παραλαβής μεταξύ των κυρίων Στυλιανίδη και Δούκα. Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Εξωτερικών, η ΥΠΕΞ κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αποχαιρέτησε τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον οποίο ευχαρίστησε για το σημαντικό έργο του στον τομέα της οικονομικής διπλωματίας. Όπως ανέφερε η ΥΠΕΞ, χάρη στον κ. Στυλιανίδη η πολιτική της Ελλάδος στον συγκεκριμένο τομέα απέκτησε νέα, μεγάλη δυναμική και αυτοπεποίθηση, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και τη διεθνή της ανταγωνιστικότητα και θέτοντας ισχυρά θεμέλια για την διαρκώς ισχυρότερη διεθνή της παρουσία. Υποδεχόμενη τον Πέτρο Δούκα, η ΥΠΕΞ τον διαβεβαίωσε ότι στη νέα θέση που αναλαμβάνει θα βρει αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση από το σύνολο των στελεχών του υπουργείου. «Είμαι βέβαιη ότι θα έχουμε μια στενή και παραγωγική συνεργασία προς όφελος των συμφερόντων της Ελλάδος και των στόχων της εξωτερικής μας πολιτικής» ανέφερε η ΥΠΕΞ.

Από την πλευρά του ο κ. Δούκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νέα θέση που αναλαμβάνει. «Αυτό που θα ήθελα με τη συνδρομή της Υπουργού να πετύχουμε είναι να κάνουμε την Ελλάδα διεθνές κέντρο και για το εμπόριο και για τις επενδύσεις, αλλά να την κάνουμε και κέντρο αποφάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας. «Μπορούμε να γίνουμε πόλος έλξης για μεγάλες εταιρείες στη χώρα μας. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να βελτιώσουμε και τις υποδομές, δεν φτάνει να προσελκύουμε κάποιους, πρέπει να έχουμε και τη δυνατότητα να τους υποδεχθούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Επίσης έχουμε ευθύνη να βοηθήσουμε και κράτη τα οποία είναι σε μειονεκτική θέση.»

Αποχωρώντας από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τα στελέχη του υπουργείου για την πολύ καλή συνεργασία που είχε μαζί τους. Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στο έργο που αφήνει πίσω του και που αποτυπώνεται στην αύξηση των εξαγωγών μας, στην προσέλκυση νέων δυναμικών επενδύσεων στην Ελλάδα, στη μετεξέλιξη της χώρας μας σε πραγματικό επιχειρηματικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης και της Μαύρης Θάλασσας και στη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας σε 150 χώρες.