Συνάντηση ΥΠΕΞ κας Ντ. Μπακογιάννη με Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (2007-01-29)

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2007

Την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2007 και ώρα 12.00, η Υπουργός Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη, θα έχει συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Hua Jianmin.

Το ενδιαφέρον των συζητήσεων αναμένεται να εστιαστεί στην πορεία των πολιτικών, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, καθώς και στην διμερή πολιτιστική συνεργασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Πεκίνο το 2008. Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ε.Ε., στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στη μεταρρύθμιση του ΟΗΕ.

Μετά τη συνάντηση θα γίνουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και στη συνέχεια η κα Μπακογιάννη θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του κ. Hua Jianmin.

Μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο κ. Hua Jianmin θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στο νησί της Ρόδου. Κατά την επίσκεψη αυτή, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα συνοδεύει ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γ. Βαληνάκης.