Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ κ. Γιάννη Βαληνάκη, με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς (2005-04-03)

 Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης συναντήθηκε την 2 Απριλίου 2005 στη Νέα Υόρκη με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των περιοδικών συναντήσεων που έχουν ξεκινήσει από το περσινό καλοκαίρι για την επανενεργοποίηση της διαδικασίας για εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο εκκρεμές ζήτημα της ονομασίας.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Έλληνα Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ, Πρέσβη κ. Α. Βασιλάκη, έγινε σε καλή ατμόσφαιρα.

Ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Βαληνάκης επανέλαβε στον κ. Μ. Νίμιτς τη σταθερή βούληση της ελληνικής Κυβέρνησης για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης και τόνισε, για άλλη μια φορά, ότι η λύση αυτή αφενός θα διευκολύνει τις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, αφετέρου θα βοηθήσει στην επίτευξη σταθερότητας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης στηρίζοντας παράλληλα την πορεία των Σκοπίων προς τους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης, αναχώρησε χθες νωρίς το απόγευμα για την Αθήνα.