Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ κ. Γ. Βαληνάκη με τον επικεφαλής Κοινοβ. Επιτροπής Εξωτ. Υποθέσεων της Βουλγαρίας και πρώην ΥΠΕΞ κ. S. Passy (2006-12-08)
 

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2006

  Τις θερμές του ευχαριστίες εξέφρασε στον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Γιάννη Βαληνάκη, ο κ. Solomon Passy, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, για τη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ως γνωστόν θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου 2007.
 
Ο κ. Βαληνάκης επανέλαβε τη σταθερή θέση της χώρας μας, να μετατρέψουμε τα Βαλκάνια σε μια ευρωπαϊκή γειτονιά ειρήνης, συνεργασίας και ανάπτυξης. Η δυνατότητα όλων των υποψηφίων κρατών να αποτελέσουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι δεδομένη, εφόσον βέβαια εκπληρώνουν πλήρως τα κριτήρια και προαπαιτούμενα που θέτει η Ένωση. Στο πλαίσιο αυτό, η ένταξη της Βουλγαρίας αποτελεί την επιβράβευση των σκληρών προσπαθειών που κατέβαλε η χώρα τα τελευταία χρόνια.
 
Οι κ.κ. Βαληνάκης και Passy συζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους θέματα διμερών σχέσεων, καθώς και για τη συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο. 
 

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ κ. Γ. Βαληνάκη με τον επικεφαλής Κοινοβ. Επιτροπής Εξωτ. Υποθέσεων της Βουλγαρίας και πρώην ΥΠΕΞ κ. S. Passy (2006-12-08)

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2006

Τις θερμές του ευχαριστίες εξέφρασε στον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Γιάννη Βαληνάκη, ο κ. SolomonPassy, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, για τη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ως γνωστόν θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου 2007.

Ο κ. Βαληνάκης επανέλαβε τη σταθερή θέση της χώρας μας, να μετατρέψουμε τα Βαλκάνια σε μια ευρωπαϊκή γειτονιά ειρήνης, συνεργασίας και ανάπτυξης. Η δυνατότητα όλων των υποψηφίων κρατών να αποτελέσουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι δεδομένη, εφόσον βέβαια εκπληρώνουν πλήρως τα κριτήρια και προαπαιτούμενα που θέτει η Ένωση. Στο πλαίσιο αυτό, η ένταξη της Βουλγαρίας αποτελεί την επιβράβευση των σκληρών προσπαθειών που κατέβαλε η χώρα τα τελευταία χρόνια.

Οι κ.κ. Βαληνάκης και Passy συζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους θέματα διμερών σχέσεων, καθώς και για τη συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο.