Επίσκεψη στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων, Χαραλάμπειο Γηροκομείο, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ», Απονομή βραβείων στην εορταστική εκδήλωση  του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία χρονιά γεμάτη με υγεία, αγάπη, επιτυχίες και εκπληρωμένες προσδοκίες στη ζωή τους να είναι το 2008, ευχήθηκε στους συμπατριώτες και στις συμπατριώτισσές του ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Γ. Βαληνάκης κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Ρόδο.
Ο κ. Βαληνάκης επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου το εμπορικό κέντρο της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει ευχές με κατοίκους, καταστηματάρχες και εργαζόμενους.
Το απόγευμα ο Υφυπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων, όπου άκουσε τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα παιδιά. «Τα παιδιά είναι το μέλλον, είναι πάντα η προτεραιότητά μας, όμως ειδικά αυτές τις ημέρες πρέπει να κυριαρχούν στη σκέψη μας. Πρέπει να γινόμαστε μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά για όλα τα παιδιά του κόσμου» τόνισε ο κ. Βαληνάκης, ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο και το προσωπικό του Κέντρου για το σημαντικό τους έργο.
Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα ακολούθησε η επίσκεψη στο Χαραλάμπειο Γηροκομείο, όπου τόσο οι ηλικιωμένοι όσο η διοίκηση και το προσωπικό ευχαρίστησαν τον κ. Βαληνάκη για το ενδιαφέρον του, καθώς τους έχει επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν. Με τη σειρά του ο Υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την ανάγκη να είμαστε όλοι κοντά στην τρίτη ηλικία, τη σημασία του έργου του Γηροκομείου, ενώ μοίρασε δώρα και συζήτησε με τους ηλκιωμένους, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να του τραγουδήσουν και κάλαντα της Καλύμνου.
Στη συνέχεια, ο κ. Βαληνάκης μετέβη στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ», όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ξανά με τα παιδιά εκεί, να ανταλλάξουν ευχές και να συζητήσει με την Πρόεδρο και τους γονείς. Ο Υφυπουργος Εξωτερικών δήλωσε συμπαραστάτης στο έργο και τις προσπάθειες της «ΕΛΠΙΔΑΣ», καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά όλοι κατανοούν και συμμεριζονται την αγωνία να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία και η προσφορά του Κέντρου.
Το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Βαληνάκης παρευρέθηκε στην εορταστική εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κατά την οποία απένειμε βραβεία σε νεοεισαχθέντες φοιτητές στις Ανώτατες Οικονομικές Σχολές για το έτος 2007.