Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών για τη νέα Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη, ξεκίνησε σήμερα την περιοδεία του ανά την Ελλάδα το "Ευρω-λεωφορείο". Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο "Πρόγραμμα ενημέρωσης και δημόσιου διαλόγου για τη νέα Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη" που έχει εκπονήσει η ελληνική κυβέρνηση με κεντρικό σύνθημα "Ευρωπαϊκό Σύνταγμα: Η Ευρώπη προχωρά, η Ελλάδα κερδίζει". Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες και στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό πολιτών να εξοικειωθούν με το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και να πληροφορηθούν για το περιεχόμενο του. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα είναι ένας ιστορικός σταθμός στην πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Είναι σαν να αλλάζουμε τις ράγες πάνω στις οποίες θα τρέξει το ευρωπαϊκό τρένο. Είναι μια σημαντική στιγμή για την καθημερινή ζωή κάθε Έλληνα πολίτη και κάθε Ελληνίδας. Για το σκοπό αυτό, το Ευρω-λεωφορείο μέσα στους επόμενους μήνες θα επισκεφθεί όλες τις τοπικές κοινωνίες, τις πρωτεύουσες όλων των νομών της χώρας, όπου θα γίνουν και σχετικές  εκδηλώσεις.
Θέλουμε να φέρουμε το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα κοντά στον Έλληνα πολίτη. Να μάθει για το Σύνταγμα αυτό, να ενημερωθεί, διότι είναι ένα Σύνταγμα που τον αφορά, αφορά τη ζωή του, αφορά το μέλλον των παιδιών του, αφορά την Ελλάδα. Θεωρούμε ότι κάθε φορά που η Ευρώπη προχωρά, η Ελλάδα κερδίζει".