“Σύνοδος των Πρέσβεων” στο Υπoυργείο Εξωτερικών (31/07-1/08/06) (2006-07-27)

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2006

Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και την Τρίτη 1η Αυγούστου 2006 θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών (αμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτη) «Σύνοδος των Πρέσβεων» με τη συμμετοχή όλων των Πρέσβεων της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η «Σύνοδος των Πρέσβεων» που με απόφαση της Υπουργού των Εξωτερικών κας Ντ. Μπακογιάννη θεσμοθετείται και θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στο Υπουργείο των Εξωτερικών, έχει ως στόχο τη σφαιρική ενημέρωση και το συντονισμό για το σύνολο των ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Στη Σύνοδο, την έναρξη των εργασιών της οποίας θα κηρύξει η Υπουργός των Εξωτερικών κα. Ντ. Μπακογιάννη, θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους για θέματα αρμοδιότητάς τους ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκης, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας, οι Υφυπουργοί Εξωτερικών κ.κ. Γ. Βαληνάκης, Θ. Κασσίμης και Ε. Στυλιανίδης και ο Γενικός Γραμματέας ΔΟΣ & Αναπτυξιακής Συνεργασίας κ. Θ. Σκυλακάκης καθώς και οι Πρόεδροι του ΕΒΕΑ, του ΕΒΕΘ, του ΣΕΒ και του ΟΠΕ.

Θα υπάρξουν επίσης εισηγήσεις από την υπηρεσιακή ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Οι βασικές θεματικές ενότητες της Συνόδου θα είναι οι εξής:

Ευρωπαϊκή Πολιτική (Διεύρυνση κ.λ.π.), Διεθνείς Οργανισμοί, Πολιτική της Ελλάδας στη Ν.Α. Ευρώπη, Ελληνο-τουρκικές σχέσεις, Κυπριακό, Απόδημοι Έλληνες, Οικονομική Διπλωματία – Προώθηση ελληνικών οικονομικών συμφερόντων στο εξωτερικό, Αναπτυξιακή Συνεργασία, Πολιτική Ασφάλειας, Ενεργειακή Πολιτική, Πολιτιστική Διπλωματία, Δημόσια Διπλωματία.