Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Μολδαβία, κ. Kalman Mizsei. Ο κ. Mizsei ενημέρωσε τον κ. Βαληνάκη για τις δραστηριότητες που έχει αναλάβει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ως Ειδικού Εκπροσώπου.
 
Οι σχέσεις της ΕΕ με τη Μολδαβία και ειδικότερα οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Ένωση αναφορικά με το ζήτημα της Υπερδνειστερίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών.  Οι κ. κ. Βαληνάκης και Mizsei συμφώνησαν ως προς την ανάγκη της ταχύτερης δυνατής επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος.
 
Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μολδαβία, ενόψει και των επικείμενων εκλογών του Απριλίου και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή. Σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψής του για τις εργασίες της άτυπης συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της Διαβαλκανικής στο Κίσιναου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η χώρα μας υποστηρίζει ενεργά την ενίσχυση των σχέσεων τόσο της Μολδαβίας όσο και των λοιπών χωρών της περιοχής με την ΕΕ, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας.