Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2004

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, μίλησε στην επίσημη Συνέντευξη Τύπου της Κοινοπραξίας "Μαζί στην Ευρώπη" (Together In Europe) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας, Πληροφόρησης και Πολιτισμού, στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Βαληνάκης έδωσε συγχαρητήρια στους φορείς που ανέλαβαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και τόνισε χαρακτηριστικά:

"Ζούμε σε μία μοναδική συγκυρία στην οποία όλοι, μα όλοι οι γείτονές μας προσανατολίζονται στην ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλουμε όλοι μαζί ν’ αλλάξουμε τη γειτονιά μας. Κι αυτή είναι μία αποστολή στην οποία όλοι μας πρέπει να συνεισφέρουμε. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως το ξεκίνημα αυτό γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Όπως είναι σημαντικό το ότι η Κοινοπραξία "Μαζί στην Ευρώπη" αφήνει ανοιχτό το δρόμο σε συνέργιες, τόσο με ιδιωτικούς, όσο και με δημόσιους φορείς και με ΜΚΟ, ώστε να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σ’ έναν εξορθολογισμό των δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης."

Τους στόχους της Κοινοπραξίας "Μαζί στην Ευρώπη" ανέλυσαν ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) καθηγητής κ. Θ. Κουλουμπής, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ) καθηγητής κ. Θ. Βερέμης και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επικοινωνίας, Πληροφόρησης και Πολιτισμού (ΕΚΕΠΠ) καθηγητής κ. Λ. Ανανίκας.