Συνέντευξη ΥΦΥΠΕΞ, κ. Γιάννη Βαληνάκη, στο Ρ/Φ “FM12 Αντέννα Δωδεκανήσου” και στο δημοσιογράφο κ. Νικόλαο Ξάνθη (2004-07-26)

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό FM12 Αντέννα Δωδεκανήσου και στην εκπομπή του κ. Ν. Ξάνθη αναφερόμενος στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής δήλωσε ότι “η καινούργια κυβέρνηση έχει βάλει ως προτεραιότητά της να βοηθήσει τον πολίτη στα καθημερινά του προβλήματα και εμείς ως Υπουργείο Εξωτερικών συμμετέχουμε σ’ αυτή την εκστρατεία της κυβέρνησης. Θέλουμε και πρέπει να βοηθήσουμε τον πολίτη σ’ αυτά που καθημερινά αντιμετωπίζει. Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι Υπουργείο “εξωτικών”. Είμαστε ένα Υπουργείο που φροντίζει, παρακολουθώντας τις εξελίξεις έξω απ’ τα σύνορα, τα συμφέροντα της Ελλάδας και τα συμφέροντα του Έλληνα πολίτη, του καθενός απ’ τους πολίτες”.

Σε ερώτηση σχετικά με το πρόσφατο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Βαληνάκης τόνισε ότι “Η κυβέρνηση και το κόμμα ευρύτερα, πρέπει να έχουμε μεγάλα αυτιά. Να ακούμε τον κόσμο, να ακούμε τα προβλήματά του. Και βεβαίως ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί να μπορούμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματά του και όχι να κάνουμε θεωρητικές συζητήσεις ή να επαναλαμβάνουμε τα γνωστά “θα” που δεν υλοποιούνται ποτέ”. Ενώ πρόσθεσε ότι “είναι το α’ και το ω’ της πολιτικής, να ακούει κανείς τα αιτήματα. Μια κυβέρνηση που έχει μεγάλα αυτιά, δεν μπορεί παρά να είναι μια καλή κυβέρνηση”.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δραστηριότητές του Υπουργείου εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων ο Υφυπουργός είπε πως “Είναι πολλές προσωπικότητες που έρχονται και πρέπει και εμείς ως κυβέρνηση και ως χώρα όχι μόνο να τους παράσχουμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία, αλλά και να έχουμε ευρύτερες συζητήσεις. Γιατί είναι μια αφορμή να προβάλουμε την Ελλάδα στον έξω κόσμο. Την Ελλάδα της επιτυχίας. Την Ελλάδα που όχι μόνο θα μπορέσει να έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά που θα δείξει τις αρετές της, τα σύγχρονα δημιουργήματά της, ότι είναι ένας καταπληκτικός τόπος προορισμού και αυτό περιλαμβάνει φυσικά και τα Δωδεκάνησα”.