Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Γιάννη Βαληνάκη, στην Αργεντινή και το Περού (2008-05-11)

Αθήνα, 11 Μαΐου 2008

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη 5η Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Χωρών Λατινικής Αμερικής πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αργεντινή και το Περού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, στην Αργεντινή ο κ. Βαληνάκης, θα έχει διμερείς διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Jorge Taiana και τον ομόλογό του κ. Tacetti, όπου και θα υπογραφεί Συμφωνία για την οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας – Αργεντινής.

Στη συνέχεια, ο κ. Βαληνάκης, θα μεταβεί στο Περού προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις εργασίες της 5ης Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Χωρών Λατινικής Αμερικής. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Βαληνάκης, θα έχει σειρά συναντήσεων με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κόστα Ρίκα, κ. Bruno Stango Ugarte, με τον Περουβιανό ομόλογό του κ. Gonzalo Gutierrez Reinel, με τον Α΄ Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών του Παναμά, κ. Samuel Lewis Navarro, και με την Υπουργό Εξωτερικών του Ελ Σαλβαδόρ, κα Marisol Argueta de Barillas, κατά την οποία θα υπογραφεί Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Ελ Σαλβαδόρ και Μνημόνιο Συμφωνίας για την οικονομική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.