Αθήνα, 20  Μαρτίου 2008

 

Σειρά συναντήσεων με Ρώσους αξιωματούχους θα έχει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα.

gorby small.bmp

[..] ο κ. Βαληνάκης θα συναντηθεί, κατά σειρά, με τον με τον Α’ Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Denisov, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Grunshko αρμόδιο για θέματα ΟΗΕ, ΟΑΣΕ, ΕΕ, ΔΕΕ, ΝΑΤΟ και Διεθνών Οργανισμών, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Titov αρμόδιο για διμερή θέματα Ελλάδας – Ρωσίας και τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας κ. Yastrzhembsky.

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας και των τακτικών επαφών που διατηρούν η Ελλάδα και η Ρωσία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαληνάκης θα συναντηθεί, κατά σειρά, με τον με τον Α’ Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Denisov, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Grunshko αρμόδιο για θέματα ΟΗΕ, ΟΑΣΕ, ΕΕ, ΔΕΕ, ΝΑΤΟ και Διεθνών Οργανισμών, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Titov αρμόδιο για διμερή θέματα Ελλάδας – Ρωσίας και τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας κ. Yastrzhembsky.

Αντικείμενο των συνομιλιών αναμένεται, μεταξύ άλλων, να αποτελέσουν θέματα που αφορούν στις διμερείς πολιτικές σχέσεις, στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, καθώς και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας στον οικονομικό, εμπορικό, τουριστικό, ενεργειακό και πολιτιστικό τομέα. Επίσης, με την ρωσική πλευρά, η οποία έχει αυτόν τον μήνα και την Προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη ΝΑ Ευρώπη, η συνεργασία στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου καθώς και άλλα ζητήματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος.