Ο καθηγητής Γιάννης Βαληνάκης παρουσίασε τις δράσεις της Νομικής σχολής του Κυπριακού Πανεπιστημίου Νεάπολις

12 Απριλίου 2013, Νεάπολις, Περιφερειακός Τύπος Αν. Μακεδονίας & Θράκης 

Εδώ μπορείτε να δείτε το δημοσίευμα

Τον καθηγητή Γιάννη Βαληνάκη, πρόεδρο της Νομικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις της Πάφου υποδέχθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜΘ, Γιώργος Γερομάρκος. Η επίσκεψη του κ. Βαληνάκη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων προώθησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και της Νομικής Σχολής στη βόρεια Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την εκπαίδευση και ακούστηκαν απόψεις για τις προοπτικές στις σπουδές των νέων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Καβάλας, Χριστόδουλος Μιχαλάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Καβάλας Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθανάσιος Αθανασίου, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Νικόλαος Γεωργιάδης, η εκπρόσωπος του ΤΕΙ Καβάλας, Καλλιόπη Καλαμπούκα και στελέχη από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σε δηλώσεις του ο κ. Βαληνάκης τόνισε την χαρά του να βρίσκεται στην πόλη της Καβάλας καθώς είναι κοσμήτορας της νομικής σχολής στο πανεπιστήμιο Νεάπολης στην Κύπρο. Στο πανεπιστήμιο Πάφου Νεάπολις γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί μία οικολογική πόλη, πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία ενώ τα πτυχία είναι ισότιμα με των ελληνικών πανεπιστημίων. Οι υψηλού επιπέδου σχολές αλλά και τα χαμηλά δίδακτρα στην εποχή οικονομικής κρίσης είναι κύριο χαρακτηριστικό ενώ διδάσκουν οι καλύτεροι καθηγητές νομικών σχολών. Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο συνεργάζεται με τον  London School of Economics , το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και άλλες σχολές. Στόχος όπως είπε ο κ. Βαληνάκης είναι η συνεργασία του πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Καβάλας ή άλλα ιδρύματα  Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

«Το Τ.Ε.Ι. και η πόλη της Καβάλας είναι μια περιοχή που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα για αυτό και οι συνάδελφοι μου κι εγώ αποφασίσαμε να έχω την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους γονείς που ενδιαφέρονται για το μέλλον των παιδιών τους, τις ανταλλαγές που μπορούμε να κάνουμε με το Τ.Ε.Ι. και τις ευρύτερες δυνατότητες που μπορεί να υπάρχουν, διότι η Καβάλα έχει μια εμπειρία στον ενεργειακό τομέα, άλλωστε είναι η πρωτεύουσα της ενέργειας στην σημερινή Ελλάδα. Και η Κύπρος βαδίζει ραγδαία προς την κατεύθυνση του να γίνει και εκείνη μια χώρα παραγωγός ενέργειας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσκολίες προσαρμογής που αντιμετωπίζει η Κύπρος λόγω της οικονομικής κρίσης καθώς και στις αλόγιστες σπατάλες του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο. Ακολούθως σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γερομάρκος τόνισε ότι με χαρά υποδέχεται η Καβάλα τον κ. Βαληνάκη ο οποίος θέλησε να ενημερώσει το κοινό της πόλης για το πανεπιστήμιο που εκπροσωπεί ενώ δήλωσε ότι παρότι η Κύπρος δοκιμάζεται υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον και θετική σκέψη για τη συνέχιση των σπουδών των νέων.

Στο τέλος της επίσκεψης ο κ. Γερομάρκος πρόσφερε στον κ. Βαληνάκη ως αναμνηστικό δώρο εκδόσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.