Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Με πολλή χαρά βρίσκομαι σήμερα κοντά σας στην εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για να τιμήσουμε μαζί την συμβολή του επαγγέλματος του μηχανικού στην κοινωνία μας, στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στην ποιότητα της καθημερινής ζωής των συμπατριωτών μας. Ο εορτασμός της «Ημέρας του Μηχανικού» είναι, πράγματι, μια καλή αφορμή για να αναδείξουμε αυτή τη συμβολή.  

Ο ρόλος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου , του κατ’ εξοχήν αρμόδιου συμβούλου της Πολιτείας σε τοπικό επίπεδο , αλλά και της τοπικής κοινωνίας συνολικά, είναι κρίσιμος. Κρίσιμος για το σωστό προσανατολισμό του τεχνικού κόσμου, αλλά και κρίσιμος για τη συνολική στάση της κοινωνίας σε μια σειρά θεμάτων. Η ενημέρωση της κοινής γνώμης για σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με τις αναπτυξιακές προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος όπως και με την αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος είναι προτεραιότητα έναντι της οποίας  το ΤΕΕ Δωδεκανήσου οφείλει να επιδείξει ευθύνη, όραμα, καινοτομία.  

Ειδικά στις μέρες μας, για τα νησιά μας, με την εκπόνηση του Χωροταξικού Σχεδίου, οι θέσεις και οι απόψεις των Μηχανικών είναι αναγκαίες και πολύτιμες. Περιμένουμε και ακούμε τις απόψεις σας και με βάση αυτές προσπαθούμε συλλογικά. Έτσι, αποδεικνύουμε ότι με την υπεύθυνη συνεισφορά εποικοδομητικών προτάσεων μπορούμε να διασφαλίσουμε μόνιμα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα για τα νησιά μας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ την πρωτοβουλία σας να τιμήσετε το έργο και την προσφορά των συνταξιούχων Μηχανικών της Δωδεκανήσου. Είναι πολύ σημαντικό για την πορεία και την ανάπτυξη του τόπου μας να μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους  για τα Δωδεκάνησα.

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη στο έργο σας.