Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Γιάννη Βαληνάκη, στις Βρυξέλλες με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου και Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας κ. Χ. Σολάνα και τον Έλληνα Επίτροπο, κ. Σταύρο Δήμα

  Πέμπτη, 14 Απριλίου 2005

                    
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης, συναντήθηκε χθες στις Βρυξέλλες με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου και Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας κ. Χ. Σολάνα.

Ο κ. Γ. Βαληνάκης συζήτησε με τον κ. Χ. Σολάνα τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα ΚΕΠΠΑ  αλλά και το ζήτημα του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Ο κ. Γ. Βαληνάκης επανέλαβε την ανάγκη εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Επίσης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον Έλληνα Επίτροπο κ. Σταύρο Δήμα, με τον οποίο συζήτησε θέματα της αρμοδιότητός του καθώς και γενικότερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.