Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Βαληνάκης, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007, διοργανώσε ανοιχτή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο «ΜΟΥΣΣΑΙ» στην Κάλυμνο, για να ευχαριστήσει τους συμπατριώτες του για την αγάπη και την υποστήριξη που έδειξαν στο πρόσωπό του στις πρόσφατες εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φανερά συγκινημένος και με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση ευχαρίστησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Βαληνάκης, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Καλύμνου τους συμπατριώτες του που τον τίμησαν με την ψήφο τους. «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους σας για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Ήταν για εμένα ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα και δεν φανταζόμουν ποτέ όταν ξεκίνησα στην πολιτική ότι θα ζήσω αυτή τη συγκίνηση» είπε ο κ. Βαληνάκης, δεχόμενος το ζεστό χειροκρότημα συγγενών, φίλων, κομματικών στελεχών και κατοίκων του νησιού που έσπευσαν να τον συγχαρούν από κοντά και να του ευχηθούν καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που τον περιμένει.

Μιλώντας για το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε: «Ήταν μία δύσκολη προεκλογική περίοδος και παρά τις αντιξοότητες, η παράταξή μας νίκησε γιατί κάναμε μία σκληρή προσπάθεια όλοι μαζί ως ομάδα με επικεφαλής τον Κώστα Καραμανλή, ώστε να ολοκληρώσουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος», ενώ ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο μήνυμα των εκλογών: «Αισθανόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε βήματα πιο αποφασιστικά, πιο γρήγορα, πιο  τολμηρά, πιο δυνατά. Κοντά στον πολίτη και στα προβλήματα της καθημερινότητας. Βεβαίως, θαύματα δεν γίνονται, ούτε μπορούν σε μία ημέρα να αλλάξουν προβλήματα συσωρευμένα από δεκαετίες. Όμως υπάρχει η βούληση και η αποφασιστικότητα».

Ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών για τον ίδιο, ο κ. Βαληνάκης επισήμανε: «Η νέα κυβέρνηση με καθιστά εκ των πραγμάτων τον μόνο πλέον εκπρόσωπο των Δωδεκανήσων. Και αυτό με γεμίζει ιδιαίτερη ευθύνη. Σας ζήτησα να συστρατευθούμε, να μοιραστούμε ένα κοινό όραμα, το οποίο θα πάει τα Δωδεκάνησα μπροστά. Γι’ αυτό το όραμα έχω αρχίσει ήδη να εργάζομαι με εντατικούς ρυθμούς. Με δεσμεύει πάνω απ’ όλα το ενδιαφέρον μου για την πατρίδα μου. Να λύσουμε τα καθημερινά προβλήματα αλλά να εργαστούμε και για τα μεγάλα».

Ο κ. Βαληνάκης διαβεβαίωσε τους συμπατριώτες του Καλύμνιους ότι οι πόρτες του θα είναι πάντα ανοιχτές σε όλους όσοι έχουν δίκαια αιτήματα. «Και βέβαια» διευκρίνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών «δεν είναι μόνο τα ατομικά, είναι και τα μεγάλα που μας περιμένουν για τα οποία χρειάζεται χρόνος, χρειάζεται μελέτη και σχέδιο. Χρειάζεται σοβαρή προσέγγιση και εγώ σε αυτές πιστεύω. Τις ολοκληρωμένες προσεγγίσεις, με πρόγραμμα και σχέδιο. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια όλων σας θα πάμε μπροστά. Έχω ανάγκη από τη στήριξη, τη συμβουλή σας, γιατί δεν θεώρησα ποτέ τον εαυτό μου παντογνώστη».

Και έκλεισε τον σύντομο χαιρετισμό του στέλνοντας το μήνυμα της ενότητας. «Πρέπει να ξεπεράσουμε τις προσωπικές πικρίες και αντιπαραθέσεις. Το πρωτεύον είναι ότι όλοι μαζί μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τον τόπο μας και άρα όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πάμε την Κάλυμνο μπροστά».

Νωρίτερα, ο κ. Βαληνάκης, άνοιξε με χαιρετισμό τις εργασίες της ιατρικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο, προς τιμή του συμπατριώτη του Καθηγητή και Προέδρου της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής, κ. Γιάννη Γιαλάφου.