Με τον τίτλο “Κάποιοι διέπραξαν πολιτική προδοσία” δημοσιεύεται σήμερα άρθρο στην Εφημερίδα “Η Ροδιακή” που αναφέρεται στην επίσκεψη του τ. Υφυπουργού Εξωτερικών, καθηγητή κ. Γ. Βαληνάκη στα Δωδεκάνησα, εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου. Το δημοσίευμα, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει:

(Ακολουθεί το κείμενο το ρεπορτάζ)
Καταπέλτης ήταν χθες από τη Ρόδο ο πρώην υπουργός και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Βαληνάκης, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή πολιτική κριτική σε βάρος όλων εκείνων που ασκούν ανεύθυνη και ανέξοδη πολιτική σε μια τόσο εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική συγκυρία για τη χώρα αλλά και τον τόπο μας.

Ο κ. Γιάννης Βαληνάκης που βρέθηκε στη Ρόδο για να στηρίξει και να υποστηρίξει τον αγώνα που δίνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, εξεπέλυσε επίθεση κατά όλων όσων επιχειρούν τώρα να εμφανιστούν ως… σωτήρες του τόπου και του έθνους, μόνο και μόνο για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη.

Ο κ. Γιάννης Βαληνάκης, σκιαγραφώντας πολιτικά την κ. Μίκα Ιατρίδη, (αλλά και τον κ. Καμμένο) είπε ότι ένας βουλευτής, οφείλει να τιμά την λαϊκή εντολή που λαμβάνει από τον κόσμο που τον εμπιστεύτηκε, χωρίς δικαιολογίες και περιστροφές. Σημείωσε ότι η οποιαδήποτε μετακίνηση, αν δεν παραδώσει κανείς την πολιτική έδρα, ισοδυναμεί με «Πολιτική Προδοσία» αφού αυτοί που εκλέγονται σε τη σημαία ενός κόμματος οφείλουν να δεσμεύονται και αντίστοιχα ότι θα ακολουθήσουν την πολιτική που χαράσσεται.

Το ίδιο μάλιστα παρότρυνε να κάνουν με δημόσια δέσμευση-δήλωσή τους και όλοι οι υποψήφιοι που θα πολιτευτούν σε αυτές τις εκλογές. «Υπάρχει κώδικας πολιτικής ηθικής και αυτή είναι η άποψη και η εκτίμησή μου» – είπε συγκεκριμένα ο κος Γιάννης Βαληνάκης.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα…