Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, θα αναχωρήσει την Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008, για τη Νέα Υόρκη όπου θα συμμετάσχει, στις εργασίες της 63ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου o Υφυπουργός Εξωτερικών, θα παρίσταται στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου θα παρακολουθήσει και τις ομιλίες των Προέδρων Βραζιλίας, ΗΠΑ και Γαλλίας στη Γενική Συνέλευση.
Την Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου ο κ. Βαληνάκης, θα συμμετάσχει και θα μιλήσει ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην 4η Υπουργική Διάσκεψη κρατών μελών για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης Πυρηνικών Δοκιμών. Την ίδια ημέρα θα παραστεί στη δεξίωση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών Βουλγαρίας για τα εγκαίνια Έκθεσης στη Ν. Υόρκη με αφορμή τα 100 χρόνια βουλγαρικής Ανεξαρτησίας.  
Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ετήσια Υπουργική Συνάντηση για το Διαθρησκευτικό Διάλογο και Συνεργασία για την Ειρήνη.
Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, ο κ. Βαληνάκης, θα συμμετάσχει και θα μιλήσει εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Ετήσια Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών με θέμα «Community of Democracies».

Στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, θα έχει σειρά επαφών με υπουργούς, υφυπουργούς και αντιπροσώπους κρατών μελών του διεθνούς οργανισμού.