Συνάντηση Εργασίας Υφυπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των 17 Κρατών Μελών της Ε.Ε., “Φίλων της Συνοχής”, με αντικείμενο τις δημοσιονομικές προοπτικές της Ευρωπαίκής Ένωσης για την περίοδο 2007-2013 (2005-10-06)

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, μεταβαίνει σήμερα στη Βουδαπέστη όπου θα συμμετάσχει στη συνάντηση εργασίας των “Φίλων της Συνοχής”, δηλαδή της γνωστής ομάδας των 17 Κρατών Μελών της ΕΕ που υποστηρίζουν τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου 2007-2013. Οι εκπρόσωποι των 17 χωρών θα εκτιμήσουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα και θα συντονίσουν τα επόμενα βήματα της δραστηριοποίησής τους ενόψει της δύσκολης διαπραγμάτευσης που ακολουθεί, λόγω της αμετακίνητης θέσης ορισμένων εκ των πλουσιοτέρων χωρών για έναν πολύ μικρό προϋπολογισμό.

Πριν από την έναρξη των εργασιών της ομάδας των ’17’, ο κ. Βαληνάκης θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας, κ. Alberto Navarro, και τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας, κ. Fernando Neves. Στις συνομιλίες τους θα συνεχίσουν την αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που μπορούν να αναληφθούν τόσο για το ζήτημα του κοινοτικού προϋπολογισμού όσο και για το Μέλλον της Ευρώπης. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Υφυπουργοί είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας τον Σεπτέμβριο, κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών, για μία προπαρασκευαστική συνάντηση συντονισμού δράσεων των τριών χωρών.