Τρίτη, 25 Μαΐου 2004

Μετά το πέρας των επαφών του στην Ουάσιγκτον, ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Γιάννης Βαληνάκης μετέβη χθες 24 Μαΐου στο Σικάγο, όπου παρευρέθη σε δεξίωση για την ελληνική ομογένεια που διοργανώθηκε προς τιμήν του στην προξενική κατοικία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. ΥΦΥΠΕΞ απένειμε αναμνηστικό δώρο στον κ. Κωνσταντίνο Ζωγραφόπουλο, ελληνικής καταγωγής λαμπαδηδρόμο και άτομο με ειδικές ανάγκες, ως αναγνώριση του έργου του για την ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση των ΑΜΕA τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα και την προαγωγή του αθλητικού και ολυμπιακού ιδεώδους.

Εν συνεχεία ο κ. ΥΦΥΠΕΞ παρακάθησε σε δείπνο εργασίας που παρέθεσε προς τιμήν του η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Σικάγο, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ. Ιακώβου και των κκ. Άντριου Άθενς και Χρήστου Τομαρά, Προέδρου του ΣΑΕ και Αντιπροέδρου του ΣΑΕ και Προέδρου του ΣΑΕ Βορείου και Νοτίου Αμερικής αντίστοιχα, όπου και συζητήθηκαν θέματα ομογενειακού ενδιαφέροντος.

Σήμερα 25 Μαΐου ο κ. ΥΦΥΠΕΞ, ολοκλήρωσε τις επαφές του με παράγοντες της ελληνικής ομογένειας και είχε συνάντηση με τον επιφανή ελληνικής καταγωγής αρθρογράφο της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδος Chicago Tribune κ. John Kass, προτού αναχωρήσει για το Λος Άντζελες.

Κατά την παραμονή του στο Σικάγο, o κ. ΥΦΥΠΕΞ παρεχώρησε συνεντεύξεις σε ομογενειακά μέσα.